Oferta educationala

0 Comments

Misiunea noastra

Gradinita „Inima lui Isus” oferă un cadru educaţional sigur şi plăcut, ce are ca scop întâmpinarea nevoilor individuale ale fiecărui copil. Misiunea noastră este aceea de a oferi copiilor, indiferent de apartenenta religioasa, conditia sociala, rasa, etnie, un mediu educational atractiv, cald, favorabil invatarii prin joc, respectand ritmul propriu de dezvoltare si nevoile afective ale fiecaruia sub atenta indrumare a educatoarelor profesorilor, maicutelor si nu in ultimul rand colaborarii cu familiile acestora, insuflându-le calităţi precum respectul, încrederea în sine şi valorificarea familiei.

Ce oferim?

Serviciile educaţionale oferite de grădiniţa noastră se adresează următorilor beneficiari:

Beneficiari primari: preşcolarii cu vârste cuprinse între 3 – 6 ani;

Beneficiari secundari: familiile preşcolarilor;

Beneficiari terţiari: comunitatea locală, societatea în general.

Gradinita cu program normal si prelungit “Inima lui Isus” oferă o abordare pluridisciplinară: îngrijire, nutriţie şi educaţie, în acelaşi timp.

Pentru anul şcolar 2018-2019, propunem următorul plan de şcolarizare:

1 grupă mică – Nivel I/3-5 ani

1 grupa mijlocie – Nivel I/3-5 ani

1 grupa mare – Nivel II/5-6 ani.

Grădiniţa funcţionează în intervalul orar 7.30 – 18.00, oferind următoarele tipuri de program:

– Program scurt – 7.30 – 12.00 – Tarif – 800 lei/luna

– Program prelungit – 7.30 – 18:30 – Tarif – 900 lei/luna

Vacante:

Conform structurii anului scolar 2022-2023, aprobata de Ministerul Educatiei Nationale.

Resurse materiale

Grădiniţa garantează siguranţa şi sănătatea tuturor copiilor inscrisi si le ofera un mediu sigur, unde vor fi fi educaţi, iubiţi, îngrijiţi, cât timp părinţii sunt antrenaţi în alte activităţi.

Gradinita cu program normal si prelungit “Inima lui Isus” promovează un proces de învăţământ flexibil, deschis către schimbare, axat pe modele educaţionale care să stimuleze dezvoltarea personală a preşcolarilor, pregătirea lor temeinică pentru integrarea în scoala si societate.

Unitatea noastra de invatamant isi desfasoara activitatea intr-o cladire moderna, ce dispune de:

3 sali de grupa spatioase si luminoase, echipate cu materiale educationale pentru toate ariile curriculare;

Cabinet metodic si de consiliere ;

Cabinet psihologic;

Cabinet medical;

Curte proprie, dotata cu aparate de joaca;

Sala de mese.

Dormitor/sala de dans/gimnastica/recreere;

Vestiar dotat cu dulapuri;

Grupuri sanitare,pe sexe,cu obiecte sanitare specifice varstei;

In exterior, parc de joaca;

Mediul educaţional asigurat în grădiniţa noastră facilitează dezvoltarea liberă a copilului şi pune în evidenţă dimensiunea interculturală şi pe cea a incluziunii sociale. Mediul este astfel pregătit încât să permită copiilor o explorare activă şi interacţiuni variate cu materialele, cu ceilalţi copii şi cu adultul (adulţii).

Mediul educaţional intern şi extern este dotat în concordanţă cu „Standardele privind materialele de predare – învăţare în educaţia timpurie”, aprobate prin OM 3850/17.05.2010.

Spaţiul este dotat cu materiale pentru:

Dezvoltarea fizică, a sănătăţii şi igienei;

Dezvoltarea limbajului şi comunicării;

Dezvoltarea cognitivă;

Dezvoltarea social-emoţională;

Dezvoltarea atitudinilor şi capacităţilor în învăţare;

Materialele puse la dispoziţie asigură desfăşurarea in bune conditii a procesului instructive educativ.

Copiilor li se permite accesul la materialele din sala de grupă şi folosirea acestora conform specificului preşcolar. Materialele şi jucăriile sunt aranjate pe rafturi joase, astfel încât copiii să aibă uşor acces la ele.

Personalul didactic

Din prima zi de gradinita, personalul didactic se preocupa sa aduca zambet si o stare de bine pe chipul fiecarui copil. Personalul didactic, format din director si cadrele didactice de la grupe,profesorii colaboratori cluburi/psihologul, este specializat pentru a lucra cu copiii prescolari si este definit prin profesionalism, capacitate de organizare si indrumare, dragoste pentru copii, entuziasm si dinamism.

Oferta educaţionala proiectată în Gradinita cu program normal si prelungit “Inima lui Isus” valorizează, în cel mai înalt grad, nevoia de joc şi de dezvoltare liber-creativa a copilului.

In anul scolar 2022-2023, grădiniţa noastră va aplica Curriculum Naţional pentru învăţământul preşcolar şi educaţie timpurie (aprobat prin O.M. 5233/01.09.2008), oferind:

Jocuri şi activităţi didactice alese (întâlnirea de dimineaţa, rutine, tranziţii, gimnastică)

Activităţi de dezvoltare personală (activităţi opţionale, activităţi recuperatorii şi de relaxare)

Activităţi pe domenii experienţiale:

domeniul limba şi comunicare,

domeniul ştiinţe (matematic şi cunoaştere),

domeniul estetic şi creativ (muzical şi plastic),

domeniul om şi societate,

domeniul psihomotric.

Activitatile optionale vor fi desfasurate de catre educatoare la fiecare grupa tinand cont de optiunile parintilor, cluburi pentru dezvoltarea personala a copiilor: limbi straine, dezvoltare fizica armonioasa, artistica (dans/balet), teatru, robotica. Numeroase activitati extracurriculare: vizionari de spectacole, vizite, excursii, ateliere, concursuri.

Jocul este activitatea fundamentală a copilului, pe care se sprijină toate activităţile de învăţare. El influenţează întreaga conduită şi prefigurează personalitatea în plină formare a acestuia. Aşadar, mijloacele principale de realizare a procesului instructiv-educativ la nivel preşcolar sunt: jocul (ca joc liber, dirijat sau didactic) si activităţile didactice de învăţare.

Modalitati de promovare a ofertei educationale

Pentru cunoaşterea în comunitate a ofertei educaţionale a Grădiniţei cu program normal si prelungit „Inima lui Isus”, propunem următoarea strategie:

a. Informarea publicului / comunităţii cu privire la activitatea grădiniţei;

b. Informarea părinţilor cu privire la specificul Grădiniţei cu program normal si prelungit „Inima lui Isus” şi la opţiunile de studiu (oferta educaţională) din cadrul acestei grădiniţe.

Responsabilul cu activitatea de relaţii publice din cadrul grădiniţei se va ocupa de atingerea acestor obiective si de promovarea ofertei educationale a unitatii pentru anul scolar 2022-2023, folosind urmatoarele strategii:

promovarea indirectă, prin intermediul Internetului (site-ul grădiniţei, flayere si pliante , pagina de Facebook);

promovarea directă, în locurile publice de joacă pentru copii (parcuri), participarea la diverse manifestatii locale, judetene sau nationale, din sfera educatiei pentru prescolari.